Suojaus

Pestyn ja myös kiillotetun ajoneuvon suojauksen aloittelen viimeisellä puhdistuksella. Eli kohde pyyhitään vielä alkoholilla puhtaaksi pesuainejäämistä, jo laskeutuneesta pölystä tai kiillotusaineen rasvoista. Näin saadaan vaha tai pinnoite tarttumaan mahdollisimman hyvin.

Vahoja ja pinnoitteita löytyy useampaa sorttia ja vanteille omansa tietenkin. Vahaus käsittää minulle kaikkien ulkopintojen suojauksen niille kuuluvilla aineilla. Maalipinta, muovit, alumiinivanteet jne. Ikkunoille on omia pinnoitteita ja niitä joutuu sitten hinnoitelemaan erikseen käsittelyn kokonaisuudesta riippuen. Esim. Nanolex Urban

Maalipintojen suojaus

Pinnoitukset mielellään vain kiillotuksen yhteydessä tai erittäin hyväkuntoiseen maalipintaan esim. Uudet autot, jotka kyllä mielellään vielä kiillottaisin kevyesti, koska usein uusissa autoissa on jälkeä kuljetuksesta, suojateippauksista, koeajoista sekä pesuista.

Panostan premium-luokan aineisiin jotka on toimiviksi todettu. Kaikille aineille voisi tarkkoja kestoja ja kilometrejäkin lupailla ja valmistajat niillä kilpailee, mutta uutta suojaahan kannattanee laittaa, jos vanha ei enää näytä toimivan. Niin yksilöllistä kunkin auton käyttö ja pinnan rasitus kuitenkin on.

Seuraavan linkin testissä laadukas keraaminen pinnoite. Tämän olen todennut itsekkin kestävän erittäin hyvin. Jutusta poiketen laitan mielellään vielä pohjustavan pinnoitteen lisäämään suojaa. https://www.moottori.fi/ajoneuvot/jutut/kestotesti-nanolex-si3d-hd/

Videolinkissä Citroen BX:än konepeltiin toteutettu vahatesti. Siinä tarkkaillaan veden poistumista eri vahojen alueilta. Angelwax toimii tässä parhaiten. (kuva liittyy)
Wax sheeting battle! Desirable vs HDWax vs Vantage vs Vanilla Ice

Vanteiden käsitelyt

Vanteet on paras käsitellä irrallaan, jolloin saadaan sisäpinnatkin hoidettua. Usein auto tuodaan ulkopintojen käsittelyyn johon toki sisällytän vanteiden vahauksen ulkopinnoilta alla oleville vanteille. Kuitenkin miellyttävän pesutuloksen saa kun vanteet on käsitelty irrallaan hyvin ja lika saadaan jatkossa aina irtoamaan kunnolla myös vanteen sisältä.

Vanteiden sisäpinnat onkin monesti hyvin pintyneet ja kun aineiden teho ei ole riittänyt, on otettu kiillotuskone ja karkea laikka avuksi. Näin on saatu tummentumat pois ja kiilto palautettua. Tämä tehtiin kauden vaihtuessa myös Chrysler -tarinan kohteelle.

Vahoista alla olevan kuvan Angelwax Bilberry ja myös Bouncer’s Looking Sweet on osoittautunut erittäin hyvin suojaavaksi ja parantanut lian irtoamista huomattavasti.

Pinnoitteeksi vanteille sopii mm. Si3D ja Si3D HD. Näille ja myös vahalle pohjustava pinnoite Si3D BC on mitä parhain lisäämään käsittelyn vaikutusta luomalla erittäin kovan pinnan hylkivän kerroksen alle.

Näihin aina pinnoitteen viimeistely SiFinish:llä joka on pinnoitteen oma hoitoaine.

Yhteystiedot

bilberry

Vahan levittelyä Latelalla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *