Kiillotus

Laikka pyörimään ja kiiltoa pintaan!

Se on koneellinen kiillotus elikkäs myllytys, puleeraus tai maalipinnan hionta. Tällä touhulla on monta nimeä ja se vaatii aikaa sekä tarkkuutta. Suoritettuna on oltava aina erittäin tarkka pesu ja pinta puhdistetaan lähes samoin kuin ennen vahaustakin (Tutustu Pesu). Pienikin lika kiillotus koneen laikan ja maalipinnan välissä voi saada aikaan uutta naarmua, aijj.

Tätä hommaa tehdään useissa liikkeissä hyvin nopeasti karkeilla laikoilla sekä aineilla jotka peittävät. Lopputulos  voi näyttä kivalta pari kuukautta kunnes peittävä aine häviää pinnasta ja suoravetoisten koneiden hiontajälki tulee esille. Tämän voisi jokaisessa liikkeessä välttää viimeistelemällä suoravetoisen koneen jäljen epäkeskolla ja hienommalla aineella. Aikaa ei kuitenkaan haluta käyttää. Usein minulle tulevat autot ovatkin täynnä edellisen tekijän puumerkkejä eli hologrammeja eli työstöjälkeä jotka asiakkas sitten haluaa poistaa.

Iso työ halutaan tietenkin suojata hyvin, jotta se kestäisi mahdollisimman kauan, siksi en tee kiillotuksia ilman pinnoitusta tai vahausta.

Työn laajuus on todella riippuvainen kohteesta, joten näihin täytyy katsoa hinta yksilöllisesti. Aikaa varailen mielellään enemmän kuin päivän tai kaksi.

Haluaisin jotta jokainen kiillotettu auto olisi käsittelyn jälkeen 100% naarmuton, mutta jos jokin naarmu on syvä, ei sitä kiillottamalla pois saa. Joitakin tällaisia kuitenkin melko hyvin saa häivytettyä kiillotamalla ja tarvittaessa maalaamalla naarmun pohjalla väri ja päälle kiillottamalla. Näin syvätkään naarmut ei pistä silmään niin pahasti muuten hyvässä pinnassa.

Tässä touhussa onn myös muistettava ajankäyttö, jottei vahingossa jää hinkkaamaan yksittäistä naarmua pienellä koneella takapuskurin alapuolelta. Kiillottaessa autoa katsellaan niin läheltä että välillä perfektionistilta voi kokonaiskuvan tärkeys unohtua.

Tarkennusta ja hintoja -> Ota yhteyttä

Kuvassa konepellistä on jätetty kulma kiillottamatta, jotta eroa voidaan tarkastella.
Citroën BX

Seuraavassa pyörrenaarmut loppuvat lamppujen peilauksen seutuun, johon kiillotus on ollut rajattuna.

Chrysler 300C

Usein peilit harmaantuvat ensin. Tässä vasen puoli peilistä kiillotettu. Helmiäinen tulee hienosti esiin, sävy palautuu ja peilaa huomattavasti paremmin.

Peili tästä Skodasta

Viimeisessä konepellistä puolet kiillotettu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *