Tarinoita

Porsche 911SC ”Konnamobiili”

Hieman kesken, mutta fiilistelen tätä lisää myöhemmin lisää.

Pesuhommilla alkuun ja kuvaan sai kivasti sateenkaarenkin.

_DSC8611.jpg
_DSC8632.jpg

Olin pitkään halunnut testata ehkä maailman laadukkaimpia tuotteita ja kokemus oli kyllä odotuksen ja hintansa väärti! Tähän klassikkoon valittiin suojaksi Swissvax Onyx ”Luxury Car Wax”. Se soveltuu erinomaisesti ajoneuvoon valmistusmaata ja aikakautta ajatellen. Tämä luksusvaha oli uskomattoman miellyttävä levittää juuri kiilloitettuun pintaan. Vasten suosituksia levitin vahaa levittimellä, käsin levityksen halusin jättää vieläkin hienompaan kohteeseen. Vahaa tarvitsee annostella levittimeen todella vähän ja sitä saa pyöritellä pinnassa todella kauan, tähän jopa jää koukkuun koska lievitin liukuu erittäin hyvin ja miellyttävästi ja kun tuoksu on sitruksinen raikas, on kokemus mahtava. Voisimpa käyttä tätä päivittäin!  Arvoisensa on myös muoveille ja kumeille sivelty Swissvax Pneu, tämä ei todellakaan ole mitkään silikonimömö kuten perinteiset, vaan vaalea nestemäinen litku joka tuntuu ravitsevan kumi ja muovipintoja oikeasti. Odotan innolla kokemuksia kestosta.

 

Taustalla näkyvät Clausthaler oluet oli myös valittu luovutukseen ja tähän kohteeseen sopivaksi. Tämä holiton olut on ensimmäinen maailmassa ja saatu markkinoille vuonna -79, ajoneuvo puolestaan on vuosimallia -83 ja uskon että tämä saksalainen hittituotte on ollut aikanaan monen autolevan Porsche-miehen valinta.  Linkissä tarinaa tuotteen vaiherikkaasta menneisyydestä.

http://www.clausthaler.com/ 

_DSC8808.jpg

Mercedes-Benz T-Model (S212) E 350 BlueTEC 4-matic 2013 252hv

(Tarina hieman kesken)

Tämä detailing käsittely lähti liikkeelle haalistuneista ajovaloista, joiden entisöinnistä asiakas tiedusteli. Autoa päästiin ihmettelemään seuraavan päivänä yhdessä ja tuumailun jälkeen päätettiin etuvalojen kunnostuksesta sekä pinnoittamisesta ja maalipinnan kiillottamisesta, kiveniskujen paikkailuista ja pinnoituksesta.

Auto oli nähnyt jo sen verran elämää että monen näköistä jälkeä oli ympäriinsä. Tässä hieman naarmuisuutta auringossa, kiveniskuja ja muuta alkutilannetta.
_DSC7499.jpg
_DSC7500.jpg_DSC7503.jpg

_DSC7501.jpg_DSC7502.jpg

_DSC7504.jpg

_DSC7508_01.jpg

_DSC7524.jpg

Ajovalot ja etupuskuri oli tosiaan saanut melkoisen hiekkapuhalluksen.

_DSC7558.jpg_DSC7556.jpg
_DSC7484.jpg_DSC7485.jpg

Kiveniskuja löytyi niin isoja kuin pieniäkin.

Tässä konepellin etureunassa.

_DSC7475.jpg

Pilarissa kaksi isompaa.

_DSC7478.jpg

Lokarinkaari ja ovessa.

_DSC7476.jpg

Erilaista likaa ja mielenkiintoisia piki/asfallittisiimoja ennen pesua.

_DSC7492.jpg_DSC7515.jpg_DSC7490.jpg_DSC7488.jpg

Takapäässä myös perus kontin käytöstä tulevaa naarmua ja käytönjälkeä sekä aijempia myllytys tai vahaamis jälkiä muoveissa.

_DSC7489.jpg_DSC7479.jpg

Jatketaan pesulla.

Nämä tarinat aikansa ottaa ja jatkan tästä myöhemmin pesuun ja muuhun käsittelyyn liittyvillä kuvilla. Muutamia ennen ja jälkeen otoksia sekä lopputulokset. Postailen  vasta valmiin stoorin someen sitten.

 

BMW 330d E93 Cabrio

Tämäkin tarina vielä kesken. Teen ensin tuon Mersun loppuun. 
Tässäpä ehkä laajin ja monipuolisin projekti tähän mennessä.

Detailing kiillotusta ja suojausta, kiveniskukorjauksin lähdettiin tekemään, mutta projektin edetessä omistajan mieltymykset ulkonäköön tehtyihin tyylittelyihin alkoi muuttua.

Autosta oli aijemmin tummennettu sivuvilkut ja takavalot. Talvella oli pitkän harkinnan jälkeen hankittu pienoinen lippa takakontin päälle, joka osoittautui erittäin hyvin sopivaksi päivitykseksi. Nyt kuitenkin yhdistelmä tummennuksista ja spoilerista tuntui liian ammattikouluhenkiseltä, joten omistaja halusi poistaa tummennukset. Tämä vaikutti hyvältä idealta ja sopivan kiillotuksen luomaan cleaniin fiilikseen.  Autolle saatiin myös näyttämään hieman uudemmalta.

 

Porsche Carrera 4

Aloitellaan tällaista stoorii muutamilla vaahdotuskuvilla.

_DSC5965

Pesinkin tämän kaverin kahteen kertaan kun ei ensimmäinen veto miellyttänyt. Auto toisin päin uusissa vaahdoissa. Jonka jälkeen kintaalla ja pienpoistolla otettiin vielä uusinta kierros.

_DSC5976_DSC5973_DSC5974

 

Vaahdon jälkeen hinkkasin vanteen vannegeelillä ja harjoilla. Näihin ei tullut vahaa myöhemmin, koska olivat lähdössä kunnostettavaksi talven aikana. _DSC5967

 

Kuivailut ja sisälle tarkempaan tarkasteluun.

_DSC5980

Tässä huomaa pahasti harmaantuneet ajovalot.

_DSC5987

Ajovalot irroitettiin heti alkuun hiontaa varten. Näin saatiin myös valojen sija puhdistettua ja suojattua. Muutenkin mukavampi työstää umpiot ja lähellä olevia maalipintoja. Nämä käsiteltiin vielä Nanolex pinnoitteella.

_DSC6289_DSC6288

Tässä jo valmista pintaa ja ajovalojen tilat käsitelty._DSC6265

Seuraavissa kahdessa ennen ja jälkeen kuvassa tulee hyvin esille myllytyksen merkitys. Alkuperäinen pinta oli hyvin pidetty mutta saanut jo pesunaarmua ja nähnyt elämää. Pinta vaati työtä, mutta lopputulos oli erinomainen! Harmaus hävisi helposti karkealla työstöllä, mutta naarmut vaativat reilua työstämistä._DSC5978

Tässä valmista pintaa joka työstetty kolmella karkeudella naarmuttomaksi ja vahattu. Vahalla ei siis ole naarmuja peittävää vaikutusta tässä, pikemminkin päin vastoin. Kun tällainen mustapinta ajetaan naarmuttomaksi ja viimeisen päälle kiimakiiltoon, tuo jotkut vahat jopa hieman huntua lopputulokseen. Tähän mielestäni jäi Soft 99 Fusso vahasta aivan kevyt huntu, joka minulle hieman erottuu lampun heijastuksien välissä kulkevana valopylväänä. En ottanut vastaavaa kuvaa heti kiilotuksen jälkeen ennen vahausta, joten jää arvoitukseksi olisiko siinä esiintynyt tuota efektiä. Joka tapauksessa lopputulos oli vaikuttava niin tekijälle kuin omistajallekkin._DSC6276

Konepeltiin heijastui nosto-oven ikkunoista loistava valo sopivasti homman valmistuttua.

_DSC6269_DSC6267

_DSC6266

Seuraavaksi valmiista ajovalojen kanssa.

_DSC6299_DSC6308_DSC6306_DSC6305_DSC6301_DSC6293_DSC6292

Keulassa keskellä komeili jonkun pienen pusun tuottama poikittainen viiva/halkeama maalissa, joka piilotettiin käsityönä ihan tussilla tällä kertaa. Puskuri oli menossa joko maaliin tai vaihtumassa erilaiseen.  Odotan innolla uutta kohtaamista tämän kanssa. =)