”Vedetönpesu”

Vedentönpesu (waterless wash) pyrkii markkinoille monen yrityksen toimesta. Jotkut puhuvat kuivapesusta, en käsitä miksi. Yksikään vedettöminä myydyistä ei  täysin vedetön ole, koska jokainen aine johonkin sekoitetaan tai on sekoitettu ainakin muutamaan desiin vettä. Sain käsiini www.ecogreenautoclean.com sarjan tuotteita, jotka ovat biohajovia ja vesipohjaisia.

Se siitä vedettömästästä siis. On kuitenkin melkoinen säästö veden määrässä kun tällaista tuotetta käytetään korvaamaan normaalia autonpesua, jossa voi kulua esim, muutama 10 litran sankkollinen ja painepesurin kuluttamat useat kymmenet tai jopa yli sata litraa vettä.

Tässä siis kohde sumutettaan tuotteella, jonka tarkoitus on kapseloida likapartikkelit, luoda liukaspinta, ja jättää suojaa. Sitten lika pyyhitään mikrokuituliinalla ja lopuksi kiillotetaan ja kuivataan toisella. Pyyhintään kannattaa käyttää järkeä. Tekniikoita on muutama erilainen joilla minimoidaan lian hankautumista pintaan. Liinan likaantuvaa kohtaa voi vedon aikana nostaa ranneliikkeellä, niin että liikesuuntaan nähden liinan etureunaan tarttuva lika ei hankaa pintaa vaan se nostetaan vedon aikana irti pinnasta. Toinen tapa on siirtää kämmenen painopistettä jaksottain liinalla taaemmas lyhyillä vedoilla, saman lopputuloksen saamiseksi.

Kriitikko kuitenkin huomaa että tässähän syntyy liinapyykiä joka täytyy pestä, useimmiten koneessa. Perus harjapesussa, tätä ei synny. Valveutunut autonhoitaja taas ei pidä sitä minään, koska hänellä autonpesussa syntyy pyykkiä joka tapauksessa, koska hän käyttää mikrokuitukinnasta, mikrokuituliinoja, ja kuivausliinaa täydellistä lopputulosta hakiessaan. Myös magneettisia dropnetickeja kannattaa välillä pestä.

On aivan selvää että naarmuja saa aikaa, jos alkaa hieromaan peltomultaa ja kiviä lakkapintaan rallin jäkeen. Kuitenkin oikeilla metodeilla oikeassa tilanteessa tälleiset vedettömät pesuaineet tekee työnsä. Onhan pikavahoja, sealant sprayta tai muita detailereita käytetty kautta aikain näyttelyautojen esillepanoa ennen samalla idealla, koska harvoin pesumahdollisuutta on näyttelykohteessa.

Suosittelen tällaista vahatulle/pinnoitetulle ja puolilikaiselle kohteelle, kun halutaan vähentää veden kulutusta.

30€

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *