Detailing anti-scratch wash

Suosittelen tätä käsittelyä, kun kohde on jo kiillotettu tai uutuuttaan lähes naarmuton.

Pesu aloitetaan eniten likaantuvien alueiden käsittelyllä, liuottavalla ja pikeä poistavalla aineella. Esipesuksi päälle ammutaan vaahto, joka saa hetken valua.

Vaahdon huuhtelun jälkeen käsitellään auto raudan kanssa reagoivalla aineella jolla saadaan jarru ja nastapölyt irti vanteista ja pinnasta. Vanteisiin pehmeät vanneharjat on yleensä tarpeen. Uusi vaahto pintaan liukasteeksi tulevalle.

Seuraavaksi käsittelyn tekninen erikoisuus. Pinnan mekaaniseen pesuun ei käytetä pesukinnasta eikä kahta vesisankoa sen huuhteluun ja pesuveden nostoon, kuten suuri osa autojaan hyväilevistä nykyään käyttää. Tähän tekniikkaan riittää yksi sanko, johon pesuliuos tehdään, muutaman paksun mikrokuituliinan kastelua varten.

Liina kastetaan sankoon kerran. Liina taitellaan ja käytetään yksi taitettu sivu kerrallaan. Esipesusta jääneen lian määrästä riippuen voi käyttää esim. taitettu sivu puolikasta paneelia kohden. Tai esim. selvästi likaissa kohdissa, yksi liinan puoli pyyhkäisyyn ja liinan kääntö.

Tässä siis pinnasta pyyhitty lika ei siirry takaisin pesuvesiin, vaan jää liinan yhteen pintaan ja uusi pyyhintä tehdään aina liinan puhtaalla puolella ja liinaa vaihdetaan usein. Tämä on siis samaa tekniikkaa jolla ”vedetönpesu” toteutetaan. Vedettömässäpesussa ja likaisissa kohdissa käytän vielä lisäksi yhden vedon/pyyhkäisyn aikana kierreliikettä, jolla liinan liikesuuntaan nähden etummainen likaantuva osa nousee vedon aikana irti pinnasta, eikä liinaan tarttunut lika pääse koskettamaan pintaa.

Tässä siis suurin ero kinnaspesuun nähden. Kintaalla likaa saattaa hieman siirtyä kintaassa edes takaisin sankoissa ja pinnassa, vaikka kahden sankon tekniikalla sitä onkin minimoitu. Kintaalla myös yleensä yhden vedon likaa vedetään pintaa vasten koko matkan. Kintaallakin voisi tehdä kierreliikkeen, mutta liat voi jäädä silti kintaaseen sankossa huuhtelun jälkeenkin ja siirtyä takaisin pintaa naarmuttamaan. Liinalla tätä ongelmaa ei ole.

Pesun jälkeen huuhtelu, kuivaus liinalla ja pinnan käsittely suojaavalla aineella riippuen millainen vaha tai pinnoite on jo asennettu.

Pidän tätä tekniikkaa parhaimpana, lian liikkumisen ehkäisemiseen, jolloin pesusta jää mahdollisimman vähän mikronaarmua.

35€

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *