Classic -harjapesu

Tähän pesuun valitaan mielellään karkea harja ja markkinoiden halvin monitoimiaine, joka tietenkin liottaa autosi pinnasta niin pikeä, hikeä, itikoita, ötököitä, jotain filmiä ja kaikkea muuta mukavaa.

Samalla aine on mahtava pesuvaiheeseen, jossa katuharjaa muistuttavalla pesuvälineellä hierotaan hiekkaa ja pesuaineseosta kauniiseen maalipintaan, jota ei tietenkään esipesty sen kummempin kuin ruiskimalla vettä letkun päästä.

Tässä touhussa auton pintaan ilmestyy kaunis pyörteilevä kuviointi sekä vahapintaan, joten ei muuta kuin huuhtelu ruiskutteluletkulla ja homma lähestyy loppuaan.

Laadukkaan Classic -pesun tunnistat vasta kun autosi on kuivunut. Pesusta nimittäin tulee jäädä johonkin paneeliin tekijänsä puumerkki a.k.a. laiskan paikka. Eli koskematon alue, johtuen pesuun käytetyn välineen liikesuuntien hallitsemattomuudesta. Vasten pesuoppeja, on siis harjaa, sientä, tms kovaa ja likaista pesuvälinetä pyöritelty auton pintaan mahtavilla kahdeksikoilla ja muilla epämääräisillä liikkeillä.  Aurinkoinen keli taas tuo tämän muodikkaan pyörrekuvioinnin kauniisti esiin ja siitä päästään viimein nauttimaan kunnolla.

Tämä klassikkohan kuuluisi oikeastaan tuonne myllytysosioon.  Käsittelyssä nimittäin saadaan pintaa työstettyä erittäinkin voimakkaasti ajonoeuvon likaisuudesta ja tekniikasta riippuen.

Harmikseni en ole löytänyt vuosia sitten ihannoimaani liuotinpesuvahaa enää mistään, joten olen valinnut tähän käsittelyyn aineeksi Sonaxin liuotinvahashampoon.
Se hoitakoon työn perinteitä kunnioittaen.

sonaxsuper

Pesusta yleisesti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *